Bavarska se divi velikim razvojnim dostignućima Kine

Kina pozdravlja investicije većeg broja kompanija u Bavarskoj kako bi promovisala praktičnu saradnju Kine i Nemačke, rekao je kineski premijer Li Qiang tokom posjete od 20. do 21. juna.

Li je u utorak na sastanku sa premijerom Bavarske Markusom Zederom ocijenio da je prijateljska saradnja Bavarske sa Kinom postigla izuzetne rezultate, čime je postala pionir u unapređenju ekonomske i trgovinske saradnje, kao i prijateljstva Kine i Njemačke.

Kina će nastaviti da podstiče sestrinske provincije i gradove sa obje strane da konsoliduju međusobno povjerenje, prošire razmjenu, prodube saradnju i postignu viši nivo obostrane koristi, dodao je Li.

Sa svoje strane, Zeder je rekao da Bavarska nikada neće zaboraviti snažnu podršku Kine u borbi protiv pandemije Covida-19.

Bavarska se protivi razdvajanju, podržava saradnju i zalaže se za otvaranje tržišta i tehnologija, naglasio je Zeder dodajući da se država nada da će produbiti ekonomsku i trgovinsku saradnju sa kineskom stranom, poboljšati lokalnu razmjenu i zajednički se baviti globalnim izazovima kao što su klimatske promjene.

Bavarska se divi velikim razvojnim dostignućima Kine i spremna je da bude pouzdan partner, naveo je on.