“VE Ivovik” sponzorisala likovno takmičenje “Vjetroelektrana u mom gradu” u Livnu

U današnjem poslovnom okruženju koje se neprestano razvija, društvena odgovornost postala je vitalna komponenta poslovanja svake firme. VE Ivovik postavila je dobar primjer kako se to radi. Ova kineska firma, koja gradi projekat vjetroelektrane u Livnu i Tomislavgradu, u Kantonu 10, razmatrala je brojne načine za izgradnju prijateljskih odnosa ne samo s relevantnim učesnicima već i običnim ljudima u lokalnoj zajednici u kojoj se projekat nalazi.

Jedan od njih bilo je likovno takmičenje organizirano krajem septembra prošle godine u Osnovnoj školi “Fra Lovro Karaula” u Livnu, na temu “Vjetroelektrana u mom gradu”. Cilj je bio da djeca izraze svoju kreativnost i nacrtaju vjetroelektranu iz svoje mašte. Rezultati su bili iznad svih očekivanja.

Iako je prvobitno planirano kao aktivnost za 40 učenika, pristiglo je skoro 100 radova, što je stavilo veliki teret na školu i firmu da odaberu i nagrade samo nekoliko od njih. Pobjednici su obradovani vrijednim nagradama, a svi su učesnici dobili blokove za crtanje, kako bi nastavili razvijati svoje talente.

Dodjeli nagrada, između ostalih, prisustvovala je visoka delegacija kompanije Power China, jedne od osnivačica VE Ivovik, koja je tih dana boravila u posjeti BiH, ministrica obrazovanja Kantona 10, kao i uprava škole. Atmosfera je bila vrlo ugodna i vesela, a dvoranom su odzvanjali veseli dječji glasovi i koraci.

Umjetnost igra vitalnu ulogu u djetetovom razvoju, potičući kreativnost i samoizražavanje. Cilj ove aktivnosti nije bio samo potaknuti dječju maštu i poštovanje prema umjetnosti, već i upoznati ih sa ovim velikim projektom na poučan i zabavan način. Nakon izuzetnog uspjeha na likovnom takmičenju, firma je nastavila njegovati ovo novo prijateljstvo, te se ubrzo vratila u istu školu sa donacijom sportske opreme.